EEpilarea cu laser este populară printre persoanele care doresc o soluție pentru îndepărtarea părului care este mai permanentă decât alte metode. Utilizarea laserelor pentru îndepărtarea părului funcționează prin oprirea foliculilor de păr să crească fire noi.
Înainte de a începe terapia, totuși, oamenii ar trebui să conștientizeze unele efecte secundare ale epilarii cu laser, precum și unele mituri care înconjoară procesul.
Pentru majoritatea oamenilor, epilarea cu laser este o modalitate sigură de a scăpa de părul din locurile nedorite permanent sau pentru perioade lungi de timp.
Efecte secundare
Îndepărtarea părului cu laser este de obicei sigură.
Câteva efecte secundare diferite pot apărea după îndepărtarea părului cu laser. Majoritatea efectelor secundare sunt minore și temporare. Oricine se confruntă cu reacții adverse de durată ar trebui să-și consulte dermatologul.
Roșeață și iritație
Epilarea cu laser dăunează foliculilor firelor de păr vizate. Organismul reacționează la acest lucru și mulți oameni experimentează roșeață și iritație în zonele afectate. Pielea poate furnica sau simți sensibilitate și poate chiar să pară să se umfle ușor.
Simptomele sunt de obicei de scurtă durată. Zona afectată poate arăta similar cu pielea care tocmai a fost epilată cu ceară sau smulsă. Unii dermatologi folosesc un anestezic topic pentru a reduce cât de mult reacționează pielea unei persoane la proces.
Iritația ar trebui să scadă după reacția inițială, de obicei în câteva ore de la tratament. Umflarea și roșeața pot răspunde bine la pachetele de gheață sau la o baie rece.
Crustă
Unii oameni pot prezenta cruste pielii în zona afectată. Aceasta este de obicei o problemă minoră, dar poate fi incomod.
Formarea crustei poate duce uneori la cruste sau cicatrici. Prin îngrijirea zonei tratate după îndepărtarea cu laser, cum ar fi utilizarea unei creme hidratante, o persoană poate preveni orice probleme de durată din acest tratament.
Modificări ale culorii pielii
Unele persoane pot observa modificări minore de culoare ale zonei tratate a pielii. Poate deveni puțin mai întunecat sau mai deschis, după îndepărtarea părului cu laser.
Persoanele cu pielea deschisă la culoare pot avea mai multe șanse de a experimenta modificări de pigmentare mai închise. Persoanele cu tonuri de piele mai închise pot fi mai predispuse la modificări mai deschise ale pigmentării. Aceste modificări tind să dispară în timp, iar pielea revine la normal.
Leziuni oculare
Procedura de îndepărtare a părului implică utilizarea unor lasere puternice. Aceasta înseamnă că există un risc de vătămare potențială gravă a ochiului, mai ales atunci când un medic lucrează pe fața unei persoane.
Atât persoana care primește tratamentul, cât și medicul trebuie să poarte echipament de protecție pentru ochi pentru a preveni rănirea în timpul procedurii.
Risc de infecție a pielii
Ca și în cazul altor metode cosmetice de îndepărtare a părului, deteriorarea foliculilor de păr cu un laser poate crea un risc de infecție.
Zona afectată trebuie tratată ca o rană în timp ce se vindecă. Oamenii ar trebui să raporteze orice semn de infecție unui dermatolog.
În cele din urmă, nu ar trebui să aplice creme antibiotice fără prescripție medicală (OTC) pe zone mari de piele dacă apare o infecție.
Sed ut perspiciatis, unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam eaque ipsa, quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt, explicabo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Efecte secundare rare
Efectele secundare mai puțin frecvente după îndepărtarea părului cu laser pot include următoarele:
Arsuri și vezicule
Exista riscul de arsuri si vezicule daca epilarea cu laser nu se face corect.
Atunci când un medic calificat efectuează procesul, totuși, arsurile și veziculele sunt rare.
Epilarea cu laser folosește lasere cu căldură mare.
Un medic poate aplica un dispozitiv de răcire pe pielea unei persoane chiar înainte de a utiliza laserul. Acest lucru ajută la prevenirea arderii pielii cu laser.
Cicatrici
Cicatricile nu sunt de obicei un efect secundar al epilarii cu laser. Cu toate acestea, dacă practicantul face o eroare, pot apărea cicatrici. Aceasta nu ar trebui să fie o problemă pentru majoritatea practicienilor calificați.
Se pot forma, de asemenea, cicatrici dacă oamenii nu au grijă de zona tratată corect după aceea.
Ei ar trebui să trateze pielea afectată ca și cum ar fi fost arsă de soare pentru a evita deteriorarea ulterioară. Aceasta înseamnă să-l mențineți hidratat, protejat de lumină și verificat în mod regulat pentru semne de infecție.
Este epilarea cu laser sigură?
Majoritatea oamenilor care îl folosesc consideră că epilarea cu laser este sigură și bine tolerată. Nu par să existe riscuri pe termen lung pentru sănătate asociate cu procedura.
Cu toate acestea, unii oameni pot prezenta efecte secundare minore după îndepărtarea părului cu laser. Oamenii ar trebui să-și ceară dermatologului să testeze modul în care o mică zonă de piele reacționează la tratament înainte de a-l face pe o zonă mai mare de piele.
Persoanele care doresc să aibă un tratament de îndepărtare a părului cu laser ar trebui să apeleze întotdeauna la un medic complet calificat.
Este dureroasa epilarea cu laser?
Timp de câteva zile după tratament, pielea afectată poate deveni roșie și sensibilă. Mulți oameni descriu senzația ca fiind similară cu o arsură solară. Procesul în sine, totuși, de obicei nu este dureros.
Funcționează?
Terapia de îndepărtare a părului cu laser funcționează, dar rareori a realizat îndepărtarea definitivă a părului. Tratamentul cu laser poate reduce semnificativ creșterea părului, totuși.
După primul tratament, mulți oameni vor fi fără păr doar câteva luni. Firele de păr vor crește în cele din urmă din nou, deși sunt adesea mai fine, mai ușoare și mai puțin probabil să fie observate decât înainte.
Mulți oameni vor necesita mai multe ședințe pentru a obține o soluție mai permanentă sau satisfăcătoare pentru părul nedorit. Părul poate crește din nou mai deschis și mai subțire cu fiecare sesiune ulterioară. După suficiente tratamente, s-ar putea să înceteze cu totul să mai crească.
Epilarea cu laser poate fi, de asemenea, mai eficientă pe părul închis la culoare. Persoanele cu păr blond, roșcat sau cenușiu pot să nu observe prea multe schimbări, deoarece luminile laser sunt atrase de părul închis la culoare și adesea nu au succes pe părul deschis la culoare.
Epilarea cu laser in timpul sarcinii

Experții nu recomandă epilarea cu laser pentru persoanele care sunt însărcinate. Acest lucru se datorează faptului că oamenii de știință nu au efectuat niciun studiu uman care să demonstreze siguranța epilarii cu laser în timpul sarcinii.
Sarcina provoacă modificări hormonale în corpul unei persoane. Acest lucru poate determina de obicei creșterea firelor de păr suplimentare în locuri nedorite. În timp ce această creștere poate fi jenantă, firele de păr dispar adesea de la sine.
Dacă firele de păr nu dispar fără ajutor, o persoană poate dori să încerce tratamentul cu laser după sarcină. Medicii le pot cere să aștepte câteva săptămâni după naștere înainte de a urma tratamentul.
Mituri despre epilarea cu laser
Există mai multe mituri neîntemeiate despre îndepărtarea părului cu laser:
Epilarea cu laser cauzează cancer
Mitul potrivit căruia epilarea cu laser poate provoca cancer este nefondat. Laserele sunt special concepute pentru a trece prin celulele pielii și a viza doar foliculii de păr din adâncul pielii.
Laserele folosite în epilarea cu laser produc o cantitate mică de radiații. Cu toate acestea, această radiație nu este considerată a fi dăunătoare și nu există dovezi că terapia de îndepărtare a părului cu laser cauzează cancer de piele .
Epilarea cu laser cauzează infertilitate
Din nou, nu există dovezi că epilarea cu laser cauzează infertilitate . Laserele penetrează doar pielea și nu ajung și nu afectează niciun alt organ. Îndepărtarea părului cu laser este de obicei sigură, chiar și în zonele sensibile, cum ar fi zona inghinală.
Trusele de acasă sunt la fel de bune ca și consultarea unui dermatolog
Trusele de îndepărtare cu laser la domiciliu sunt disponibile pentru persoanele care doresc să îndepărteze firele de păr nedorite fără a merge la un dermatolog.
Mulți oameni pot avea rezultate modeste în urma utilizării acestor truse, cum ar fi firele de păr mai deschise sau mai fine. Cu toate acestea, trusele de acasă nu sunt la fel cu dispozitivele medicale puternice utilizate de practicieni calificați.
Când să vezi un medic
Oricine se confruntă cu reacții adverse la epilarea cu laser ar trebui să ia în considerare consultarea medicului. De obicei, ei pot gestiona simptome precum roșeața și umflarea acasă, dar ar trebui să raporteze întotdeauna medicului sau dermatologului semnele de infecții ale pielii.
Raportarea timpurie a simptomelor permite un tratament rapid și poate ajuta la prevenirea oricăror modificări permanente.
Oricine încearcă să rămână gravidă ar trebui să discute cu medicul înainte de a se epila cu laser. Un medic vă poate sfătui cu privire la alte opțiuni, deoarece epilarea cu laser necesită adesea mai multe ședințe care nu ar trebui efectuate în timpul sarcinii.
Concluzie
Epilarea cu laser este sigură și eficientă pentru majoritatea oamenilor atunci când este efectuată corect. Poate fi nevoie de mai multe tratamente pentru a îndepărta complet părul nedorit, iar îndepărtarea definitivă a părului nu este întotdeauna garantată.
Unii oameni pot prezenta efecte secundare minore după tratament, cum ar fi roșeața, umflarea și iritația și, de obicei, le pot trata acasă. Oricine observă semnele unei infecții ale pielii ar trebui să consulte un medic.